28 Ekim 2014 Salı

HÜNKAR BEĞENDİ




 
MALZEMELER
Beşamel Sosu İçin
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 patlıcan
Kaşar peyniri
 
Eti için
Yarım ve ya bir kg dana eti (şeritler halinde kesilmiş)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates ve ya biber salçası
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
 
Sosun hazırlanması
Patlıcanları alüminyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Sosu na     ezilmiş patlıcanları karıştırın.üç. Dört         dakika sosla ezilmiş patlıcanları ocakta bir  iki  taşım. kaynatın    Patlıcan ve beşemel sosu birbirine iyi karıştırın           kaşar peyniri rendeleyip ekleyin. Karışımı çukur bir tabağa alın.
 
Etin Hazırlanması
Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar  kapağını kapatıp kaynatın. Az sıvıyağı ile pişirin. Suyunu çekince iki yemek kaşığı  sıvıyağ ekleyin  sonra yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsağı  ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Yemeklik doğradığımız sivri biberleri ekleyin.   Ardından küp küp doğradığımız domatesi de ekleyip soteleyin ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Etleri bir borcama koyun.
Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini ve sosunu koyun sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.

Afiyet Olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder