9 Ekim 2014 Perşembe

SITRAGANOP





MALZEMELER
 
·         1 adet tavuk göğsü
·         1 paket taze mantar 1 adet büyük boy kuru soğan
·         7-8 adet kornişon turşu
·         500 ml süt
·         1 çorba kaşığı un
·         Muskat cevizi
·         Yarım çay bardağı sıvıyağı
·         Köri, karabiber ,tuz

Hazırlanışı;

Tavuk göğsünü yaprak şeklinde açarak jülyen doğrayın. Bir kaba yağ, köri, karabiberi ve tuzu alıp ovalayın. Tavukları sosa yatırın. Soğanlar ince küçük doğranarak bir tencerede yağ ile kavurun. İnce doğranmış mantarlar ilave ederek soteleyin. Sotelenme devam ederken başka bir tavada soslanmış tavukları soteleyip mantarları ilave edin. Başka bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. Unu bir tencereye alın ve azar azar süt ilave ederek karıştırın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Beşamel sosa muskat rendelenerek tavukları ilave edin. 3-5 dakika pişirip servis yapın. Uzun ince kornişonlarla süslemesini yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder