MALZEMELER
·
1 adet tavuk göğsü
·
1 paket taze mantar 1 adet büyük boy kuru soğan
·
7-8 adet kornişon turşu
·
500 ml süt
·
1 çorba kaşığı un
·
Muskat cevizi
·
Yarım çay bardağı sıvıyağı
·
Köri, karabiber ,tuz
Hazırlanışı;
Tavuk
göğsünü yaprak şeklinde açarak jülyen doğrayın. Bir kaba yağ, köri, karabiberi
ve tuzu alıp ovalayın. Tavukları sosa yatırın. Soğanlar ince küçük doğranarak
bir tencerede yağ ile kavurun. İnce doğranmış mantarlar ilave ederek soteleyin.
Sotelenme devam ederken başka bir tavada soslanmış tavukları soteleyip
mantarları ilave edin. Başka bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. Unu bir
tencereye alın ve azar azar süt ilave ederek karıştırın. Orta ateşte kaynayana
kadar karıştırarak pişirin. Beşamel sosa muskat rendelenerek tavukları ilave
edin. 3-5 dakika pişirip servis yapın. Uzun ince kornişonlarla süslemesini
yapabilirsiniz.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder