20 Ekim 2014 Pazartesi

SUPANGLE





MALZEMELER

1 litre süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
80 gram bitter çikolata

Yapılışı

Tencereye önce şekeri, kakaoyu ve nişastaları son olarak da unu eleyerek ekleyin. Sonra bir bardak suyu tel çırpıcıyla azar azar ilave ederek karıştırın. Sütü ilave edin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca bitter çikolatayı ilave edin. Ardından tereyağını ekleyin. Köpük köpük olana dek kaynatın. Tencerenin dibinin tutmaması için hızlı hızlı karıştırın. Kıvama gelince kaselere boşaltın. Üzerini damla çikolata ve ya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder