Malzemeler
·
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 ılık su
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 ılık su
İç malzemesi için;
1/2 sert beyaz
peynir ya da lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Haşlamak için malzemeler:
3,5 litre kaynar su
3,5 litre soğuksu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Yumurta tuz un ve suyu derin bir kaba alıyoruz yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Tezgaha un serpin ve hamur toparlanana kadar yoğurun . 20 dakika dinlendirin daha sonra 10 eşit parçaya bölün. Parçaları elinizle yuvarlayın . Hamur toplarını merdane ile açın .Açtığınız hamurları üst üste dizin ve ters çevirin bir süre dinlendirin. Dinlenen yufkaları tek tek büyüterek ve inceterek açın tavada tereyağını ve margarini eritin
Ve tepsiyi yağlayın açtığınız bir yufkayı tepsiye yerleştirin üzerine erittiğiniz yağdan 2 kaşık serpin bir tencerede 3.5 litre suyu kaynatın. İçine 2 tatlı kaşığı tuzu ve bir yemek kaşığı sıvıyağı da ilave edelim. Bir yufkayı kaynayan suya atalım. 1 dakika haşlayalım. Haşlanmış yufkayı önceden hazırlanmış 3,5 litre soğuk suya alalım bekletmeden sunu elinizle süzdürelim. İkinci yufka olarak tepsiye serelim üstüne yağ sürelim aynı şekilde diğer iki yufkayı yapalım.Ortasına hazırlanmış peyniri serpelim ve aynı işlemi diğer dört yufkaya yapalım.
En son bir yufkayı haşlamadan üstüne serin yağlayın fırında yada ocakta pişirin.
Not: Açma ununa biraz nişasta ekleyebilirsiniz .
Yarım demet maydanoz
Haşlamak için malzemeler:
3,5 litre kaynar su
3,5 litre soğuksu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Yumurta tuz un ve suyu derin bir kaba alıyoruz yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Tezgaha un serpin ve hamur toparlanana kadar yoğurun . 20 dakika dinlendirin daha sonra 10 eşit parçaya bölün. Parçaları elinizle yuvarlayın . Hamur toplarını merdane ile açın .Açtığınız hamurları üst üste dizin ve ters çevirin bir süre dinlendirin. Dinlenen yufkaları tek tek büyüterek ve inceterek açın tavada tereyağını ve margarini eritin
Ve tepsiyi yağlayın açtığınız bir yufkayı tepsiye yerleştirin üzerine erittiğiniz yağdan 2 kaşık serpin bir tencerede 3.5 litre suyu kaynatın. İçine 2 tatlı kaşığı tuzu ve bir yemek kaşığı sıvıyağı da ilave edelim. Bir yufkayı kaynayan suya atalım. 1 dakika haşlayalım. Haşlanmış yufkayı önceden hazırlanmış 3,5 litre soğuk suya alalım bekletmeden sunu elinizle süzdürelim. İkinci yufka olarak tepsiye serelim üstüne yağ sürelim aynı şekilde diğer iki yufkayı yapalım.Ortasına hazırlanmış peyniri serpelim ve aynı işlemi diğer dört yufkaya yapalım.
En son bir yufkayı haşlamadan üstüne serin yağlayın fırında yada ocakta pişirin.
Not: Açma ununa biraz nişasta ekleyebilirsiniz .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder