2 Ekim 2014 Perşembe

SU BÖREĞİ






Malzemeler
·        3 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 ılık su


İç malzemesi için;

1/2 sert beyaz peynir ya da lor peyniri
 Yarım demet maydanoz
 
 Haşlamak için malzemeler:
 
3,5 litre kaynar su
3,5 litre soğuksu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı;
 
Yumurta tuz un ve suyu derin bir kaba alıyoruz yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi  kıvamında hamur elde ediyoruz. Tezgaha un serpin ve  hamur toparlanana kadar yoğurun . 20 dakika dinlendirin  daha sonra 10 eşit parçaya bölün. Parçaları elinizle yuvarlayın . Hamur toplarını merdane ile açın .Açtığınız hamurları üst üste dizin ve ters çevirin bir süre dinlendirin. Dinlenen yufkaları tek tek  büyüterek ve inceterek açın  tavada tereyağını ve margarini eritin
Ve tepsiyi yağlayın  açtığınız bir yufkayı  tepsiye yerleştirin üzerine erittiğiniz  yağdan 2 kaşık  serpin  bir tencerede 3.5 litre suyu kaynatın. İçine 2 tatlı kaşığı tuzu ve bir yemek kaşığı sıvıyağı da  ilave edelim. Bir yufkayı kaynayan suya atalım. 1 dakika haşlayalım. Haşlanmış yufkayı önceden hazırlanmış  3,5 litre soğuk suya alalım  bekletmeden sunu elinizle süzdürelim. İkinci yufka olarak tepsiye serelim üstüne yağ sürelim aynı şekilde diğer  iki yufkayı yapalım.Ortasına hazırlanmış  peyniri  serpelim ve aynı işlemi diğer dört yufkaya yapalım.
En son bir yufkayı haşlamadan üstüne serin yağlayın fırında yada ocakta pişirin.
 
 
Not: Açma ununa biraz nişasta ekleyebilirsiniz .
 


 
Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder