MALZEMELER
·
6 adet kırmızı biber
·
5 adet patlıcan
·
1 su bardağı yoğurt
·
2 diş sarımsak
·
Zeytinyağı
·
Tuz
Hazırlanışı;
Kırmızı biberleri ve patlıcanları ocakta közleyin. Közlenen
biber ve patlıcanların kabuklarını soyun. Közlenen patlıcanları biraz tuz,
biraz zeytinyağı ile ezip püre haline getirin. Ezilen patlıcanları közlediğiniz
kırmızı biberleri bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüp içlerine ezdğiniz
patlıcanları koyun. Diğer tarafta mezenin sosunu hazırlayın. Bunun için 2 diş sarımsağı
havanda dövünüz. Biraz tuz da ilave ederek ezilen sarımsakları yoğurdun içine
koyarak karıştırın. Közlenmiş kırmızı biberleri servis tabağına alıp üstüe
yapmış olduğunuz sosu gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder