23 Ekim 2014 Perşembe

TAZE BARBUNYA




 
MALZEMELER
 
500 gr iç barbunya
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sarımsak
1 kaşık silme salça domates
Yarım demet maydanoz
2 adet sivri biber
1 litre su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
YAPILIŞI
 1 litre suda barbunyayı haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Haşlanmış barbunyanın suyunu süzün. Bir tarafta sıvıyağı tavaya alın. Önce soğanları doğrayın. Ayrı yerde sarımsakları çok minik doğrayın. Önce soğanları pembeleşene kadar kavurun.  Sarımsakları ilave edip biraz daha kavurun. Salçayı ekleyin ve biraz sulandırın. Süzdüğünüz barbunyayı tencereye alın. Salçalı sosunuzu ekleyin.750 ml su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye yakın domatesin kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Tencerenin altını kısın ve domatesleri barbunyanın üzerine ekleyin. Ayrıca sivri biber de ekleyin. Kapağını kapatıp 15 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Maydanozla süsleyin.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder