2 Ekim 2014 Perşembe

PIRASALI ÇITIR BÖREK






MALZEMELER

 İç Malzemesi
·        2 yemek kaşığı zeytiyağı
·        1,5 kg ince doğranmış pırasa
·        3 havuç (jülyen kesilmiş ya da rendelenmiş)
·        200 gr sert beyaz peynir (ezilmiş)

Ayrıca
·        1 paket hazır baklavalık yufka
·        200 gr eritilmiş tereyağı
·        1 yumurtanın sarısı
·        1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Tuz (beyaz peynir tuzluysa eklemeyin.) , karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra peyniri ekleyip harmanlayın. 2 adet yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağını damlatın. Tekrar üzerlerine iki yufka daha koyup yağ damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da üzerine yağ gezdirin. Toplam altı kat olacak şekilde tekrarlayın.
Böreğin kalın olması için kısa kenarına yaklaşık iki yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın. Aynı işlemi iç harcı bitene kadar tekrarlayın. Börekler kabarmadıkları için tepside boşluk bırakmanıza gerek yok.
Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı ve su karışımını sürün. Her birini dört parmak kalınlığında kesin. Bunu pişirmeden önce yapın yoksa çok dağılırlar. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder