MALZEMELER
İç
Malzemesi
·
2 yemek kaşığı zeytiyağı
·
1,5 kg ince doğranmış pırasa
·
3 havuç (jülyen kesilmiş ya da rendelenmiş)
·
200 gr sert beyaz peynir (ezilmiş)
Ayrıca
·
1 paket hazır baklavalık yufka
·
200 gr eritilmiş tereyağı
·
1 yumurtanın sarısı
·
1 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar
kavurun. Tuz (beyaz peynir tuzluysa eklemeyin.) , karabiber, pul biber ekleyip
soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra peyniri ekleyip harmanlayın. 2 adet yufkayı tezgaha
yayın. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağını damlatın. Tekrar
üzerlerine iki yufka daha koyup yağ damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da
üzerine yağ gezdirin. Toplam altı kat olacak şekilde tekrarlayın.
Böreğin kalın olması için kısa kenarına yaklaşık iki
yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın. Aynı işlemi iç
harcı bitene kadar tekrarlayın. Börekler kabarmadıkları için tepside boşluk
bırakmanıza gerek yok.
Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı ve su
karışımını sürün. Her birini dört parmak kalınlığında kesin. Bunu pişirmeden
önce yapın yoksa çok dağılırlar. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar
pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder