4 Ekim 2014 Cumartesi

ALİ NAZİK KEBABI




Malzemeler
 
1 Kilo patlıcan
1/2 kuzu kıyma
5  çarliston yeşil biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı süzme yoğurt 3 kaşık normal yoğurt
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
3 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası  
Kara biber

Hazırlanışı
 
Patlıcanları ve biberleri közleyelim ve ya fırında da közlenebilir ve temizlenir. Ince ince doğranır  biraz tuz ve zeytinyağı ile  biraz da karabiber ile karıştırın  bir borcama  önce patlıcanlar  daha sonra biberler konur. Süzme yoğurt ile karıştırılan sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür . Diğer bir tarafda kıyma kavrulur. Kavrulan kıymaya  2 kaşık sıvı yağ ilave edilir.Ve küp küp doğradığımız soğanı ilave edelim. 1  yada 2 adet sivri biberi küçük küçük doğrayalım kımaya ilave edelim. 1 tatlı kaşığı salça  ilave edelim. Kavrulan kıymayı en son üstüne dökelim ve tereyağı da eritip üzerine pul biber gezdirelim.





Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder