23 Ekim 2014 Perşembe

AYRAN AŞI



MALZEMELER
·        1 Su bardağı nohut
·        1 su bardağı aşurelik buğday
·        4 su bardağı yoğurt
·        2 su bardağı su
·        Üzeri için kuru/taze nane

Sosu için;
·        Bir kaşık tereyağı
·        Kırmızı toz biber

Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdayı bir litre suda haşlayın. Ben hepsini beraber haşlıyorum. Siz dilerseniz ayrı ayrı da haşlayabilirsiniz. Yaklaşık 40-45 dakika haşlayın. Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. 4 su bardağı yoğurdu derin bir kaba alın. 2 su bardağı su ile berbaber iyice çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde edin. Haşladığınız aşurenin üzerine dökün. Tuzu ve ince doğradığımız naneyi ilave edin. En son bir tavada kızdırdığınız yağı ve kırmızı biberi üstüne gezdirin. Pul biber de ekleyebilirsiniz.


     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder