MALZEMELER
·
1 Su bardağı nohut
·
1 su bardağı aşurelik buğday
·
4 su bardağı yoğurt
·
2 su bardağı su
·
Üzeri için kuru/taze nane
Sosu için;
·
Bir kaşık tereyağı
·
Kırmızı toz biber
Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdayı bir litre suda haşlayın.
Ben hepsini beraber haşlıyorum. Siz dilerseniz ayrı ayrı da haşlayabilirsiniz.
Yaklaşık 40-45 dakika haşlayın. Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. 4
su bardağı yoğurdu derin bir kaba alın. 2 su bardağı su ile berbaber iyice
çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde edin. Haşladığınız aşurenin üzerine dökün. Tuzu
ve ince doğradığımız naneyi ilave edin. En son bir tavada kızdırdığınız yağı ve
kırmızı biberi üstüne gezdirin. Pul biber de ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder