21 Ekim 2014 Salı

PAÇANGA BÖREĞİ





MALZEMELER
3 adet yufka
2 tane domates 
2 tane  sivri biber
150 gr  rendelenmiş kaşar peyniri
300 gr pastırma
 
Sosu için
1 tane yumurta
1 fincan süt
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Kızartmak için
Sıvı yağ
Galeta unu
2 tane yumurta

Yapılışı
Biberleri küçük küçük doğrayın. Domatesleri minik minik doğrayıp bir kenara alın. Kaşar ve peyniri rendeleyin. Sosu hazırlayın ve bir kaseye yumurtayı kırıp çırpın. Üstüne yoğurdu ve sütü sıvı yağı ilave edip çırpın. Yufkanın bir tanesini tezgaha açın.Hazırlamış olduğumuz harcı kaşıkla gezdiriyoruz ve fırça ile her tarafa yayıyoruz. İkinci yufkayı da üstüne alıyoruz harçtan tekrar sürüyoruz. Üçüncü yufkayı da serip harçtan bir miktar daha sürüyoruz hazıladığımız yufkaları 8 eşit parçaya kesiyoruz ve her parçaya önce bir miktar pastırmayı uzunlamasına seriyoruz. Üstüne sivri biberi alıyoruz doğranmış domatesleri ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip fazla sıkmadan sigara böreği gibi sarıyoruz. Bir kaseye 2 tane yumurtayı çırpıyoruz.  Geniş bir kaseye galete ununu alıyoruz ve  sardığımız böreği önce yumurtaya bulayıp sonra galete ununa bulayıp bol kızgın yağda kızartıyoruz.
 
NOT: Dilerseniz derin dondurucuda saklayıp daha sonra kızartabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder