2 Ekim 2014 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK




MALZEMELER

1 su bardak haşhaş
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya ve ya 1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un ve su
 
YAPILIŞI
yoğurma kabına önce unu alın ve bir çukur oluşturun. Önceden ıslatılmış mayayı havuzun içine dökün. Yumurtaların akını, tuzunu ve sıvıyağını koyup yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar devam edip dinlendirin. Hamur kabarınca altı eşit parçaya bölün ve her birini biraz açın. Haşhaşı ve sıvıyağını karıştırın. Her hamura sulandırılmış haşhaş sürün ve üst üste koyun. Üç parmak genişliğinde uzunlamasına kesin. Kestiğiniz bu hamuru içe doğru bükerek büyük bir tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Kurumaması için fırından aldığınız böreği büyük bir bezle sarmalayın.
 

 
Afiyet Olsun.

 
 

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil