MALZEMELER
·
250 gr. Bitter çikolata
·
125 gr toz şeker
·
250 gr. Tereyağı
·
65 gr. Un
·
5 yumurta
·
5 yumurta (sarısı)
·
Isıya dayanıklı alüminyum kase
·
Sade maraş dondurma
·
Toz antep fıstığı
Hazırlanışı;
Tereyağını ocakta eritin. Çikolatayı parçalayıp erimiş
tereyağının içine dökün. Ocağı kapatın. Eriyene kadar karıştırın. Bir kabın
içine beş yumurtanın tümü diğer 5 yumurtanın sarısını toz şekerle karıştırın ve
mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Daha sonra unu ekleyin. Sonra karışımın
içine tereyağında erittiğiniz çikolatayı dökün ve karıştırın. Kaseleri
margarinle yağlayıp un serpin. Kaselere paylaştırıp buzdolabında 1-2 saat
bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika pişirin. Fırını
ısıtıp bir tanesini pişirip ayarı kontrol edilirse daha iyi olur.
Not: kekin
kenarlarının kabarmasına ve ortasının cıvık halde olmasına dikkat edin. Kekin
bu kıvamda olması suflenin piştiğini gösterir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder