2 Ekim 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI DOLMA BİBER




 
MALZEMELER
10-12 adet dolmalık biber
1,5 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kuru nane, yeni bahar
 
YAPILIŞI
Pirinci 20 dakika ılık suda bekletin. Ardından yıkayıp süzün. Biberlerin sap kısmını parmağınızla içe doğru bastırarak tohumlu kısımlarını çıkarın. Soğanları soyup doğrayın.  Domatesi soyun ve küp küp doğrayın. Dere otu ve maydanozu ince ince kıyın. Soğanı bir tavaya alıp üzerine biraz tuz ve toz şekeri ilave edip yarım bardak zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alın. Doğranmış domatesi, maydonozu ve dere otunu, kuş üzümü, dolmalık fıstıkları ve baharatları pişmekte olan pirince ekleyip karıştırın. Karışımı biberlerin içine doldurup tencereye dizin.  Üzerini domatesle kapatın. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin ve su ilave edin. Biraz tuz ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ilık ve ya soğuk servis yapın.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder