24 Ekim 2014 Cuma

YAĞLI MANTI





MALZEMELER
Hamuru için
Yarım paket yaş maya
2,5 su bardağı su
Un, tuz

İçi için
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber,

Sosu için
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı pul biber
Sıvı yağ

Yapılışı
Unu, suyu ve yaş mayayı kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Bir saat dinlenmeye bırakın. Bezelere ayırın ve 1 mm inceliğinde açın.


Uç tarafına kıyma harcını koyup üzerine doğru katlayın ve küçük bir bardak ya da tatlı kaşığı yardımıyla kesin. Ağzını kapatın. Kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurt ve sos dökerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder