17 Ekim 2014 Cuma

FETTE



          

 
MALZEMELER
·         3 adet patlıcan
·         2 adet patates
·         1 su bardağı nohut (haşlanmış)
·         3 çorba kaşığı yoğurt
·         1 çorba kaşığı mayonez
·         2 diş sarımsak
·         2 çorba kaşığı sıvı yağ
·         1 adet kuru soğan
·         2-3 adet domates
·         1 çay kaşığı tuz
·         Maydanoz
·         2 adet tırnak pidesi (küp doğrayıp fırınlayın.)

Hazırlanışı;
Fırınlanmış lavaşlar servis tabağına alınır. Patlıcan ve patates küp şeklinde doğranarak  tuzlanarak kızartılıp servis tabağına alınır.  Üzerine nohut yerleştirilir. Tencereye sıvı yağ dökülür. Sıra ile küp doğranmış soğan, domates ilave edilerek kavrulaur. Sarımsak ve tuz eklnerek domates suyunu çekene kadar pişirilir ve nohutların üzerine yerleştirilir. Yoğurt , mayonez 1 diş sarımsak karıştırılıp domatesli sosun üstüne gezdirilir.



Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder