24 Ekim 2014 Cuma

BAVAREZ





MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 limon
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
25 gram tereyağı

Yapılışı
Yumurtayı bir tencereye koyun ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sütü, nişastayı ve toz şekeri ve vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Çırpma teli ile kısık ateşte sürekli karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar devam edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve Kuplara alın. Soğumaya bırakın. Süslemek için çilek kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder