21 Ekim 2014 Salı

KÖY TAVUKLU İSKENDER







MALZEMELER

750 gr tavuk budu
2 diş sarımsak
3 adet domates
4.5 adet çarliston kırmızı tatlı biber 
3 Kase yoğurt
Tuz, karabiber
Tereyağı
2 Adet tırnak pidesi
 
 
Sosu için;
 
3- 4 adet domates rendesi
2 diş sarımsak
Keklik, tuz
Zeytinyağı
 
Hazırlanışı
 
Tavuk butlarını kemiklerinden ayırıp iri iri soyalım. Üzerine karabiber ve tuz serpin sarımsakları rendeleyin ve az miktarda sıvıyağ da döküp karıştırın. 2 tavaya sıvıyağ da dökerek  tavukları söyleyin. Biberleri ve domatesleri iri iri doğrayıp tavukları pişirdiğiniz tavada. Tavukları aldıktan sonra sitelerin. Ayrı bir tavaya sosu için rendelenmiş  domatesi ve rendelenmiş  sarımsağı ,zeytinyağını koyup tuzunu ve kekiğini  ilave ederek kaynatın. Pideleri küp küp  doğrayın ve fırınlayın . Fırınlanmış pideleri servis tabağına alın üzerine tavukları ve sosunu dökün. En son üzerine  sotelenen sebzeleri  koyun .Tereyağını eriyip kırmızı pul biberi  ilave edip  kebabın üzerine gezdirin. Kebabın yanına yoğurt  ilave ederek servise sunabilirsiniz.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder