2 Ekim 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI



 
MALZEMELER
500 gr salamura yaprak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 bardak sıcak su
Yarım limon suyu
 
İç harcı için;
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı Dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıcak su
 
YAPILIŞI
 
Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 2-3 dakika kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırın. Pirinçleri 2-3 kez yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin. Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeleri sıra ile ilave edin. 1 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın. İç harç soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra 2-3 defa yıkayın. Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmayı pişireceğiniz tencerenin dibine yırtık ya da küçük yapraklarla kapatın. Sardığınız sarmaları arada boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin. Sarmaların üzerini kapatacak şekilde porselen bir tabak ile kapatın. Sıcak su zeytinyağını ve tuzu ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder