9 Ekim 2014 Perşembe

TAVUK ÇORBASI





MALZEMELER                           
·          
1     100 gr. Tavuk göğsü (haşlanmış)
·         1 adet orta boy soğan
·         Yarım çay bardağı sıvıyağ
·         2,5 su bardağı süt
·         1 kahve fincanı ub
·         1 çay kaşığı köri
·         Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
·         Yarım çorba kaşığı tereyağı
·         1 demet dere otu

Hazırlanışı;

Soğanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağla birlikte pembeleştirin. Küçük doğranmış tavuk etlerini ilave edin. Ardından tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Bu arada aynı kapta, yumurta sarısını, sütü, unu ve köriyi pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan çorba suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın ve karıştırmaya ara vermeden çorba göz göz olana dek pişirin. Ateşten alın ve bir tavaya tereyağını alıp eritelim. Üzerine kırmızı pul biberi ekleyip ateşten alıp servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder