15 Ekim 2014 Çarşamba

DONDURMALI İRMİK HELVASI





MALZEMELER
250 gr tereyağı
3 su bardağı irmik
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
500 gr hazır sade dondurma

Yapılışı
Tereyağını eritin, irmikleri koyup kısık ateşte kavurun. Süt , su, şekeri  bir kasede karıştırarak şurubu hazırlayın. Kavrulan irmiklerin üzerine hazırlanan şurubu dökün. Şurubu çekinceye kadar ateş üzerinde karıştırın. Bez koyarak kapağı kapatın, demlenmeye bırakın. Çukur bir kaseye sıcak helvadan koyun. Ortası kenarlara doğru boşaltın. İçine bir top dondurma koyun, üstünü kapatın. Servis tabağına ters çevirin.

NOT: İsterseniz üzerine çikolata eritip gezdirebilir ve fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder