MALZEMELER
250 gr tereyağı
3 su bardağı irmik
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
500 gr hazır sade dondurma
Yapılışı
Tereyağını eritin, irmikleri koyup kısık ateşte kavurun. Süt
, su, şekeri bir kasede karıştırarak
şurubu hazırlayın. Kavrulan irmiklerin üzerine hazırlanan şurubu dökün. Şurubu
çekinceye kadar ateş üzerinde karıştırın. Bez koyarak kapağı kapatın,
demlenmeye bırakın. Çukur bir kaseye sıcak helvadan koyun. Ortası kenarlara
doğru boşaltın. İçine bir top dondurma koyun, üstünü kapatın. Servis tabağına
ters çevirin.
NOT:
İsterseniz üzerine çikolata eritip gezdirebilir ve fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder