4 Ekim 2014 Cumartesi
KAĞIT KEBABI
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı yağsız dana eti ( kuşbaşından küçük doğranacak)
1 kutu konserve bezelye (500 gr)
1 kg havuç (küp şeklinde küçük doğrayın.)
1 kg patates ( küp şeklinde doğranacak)
Yarım kg soğan
Yarım kg sivri biber
3-4 adet tatlı kırmızı biber
Yarım kg domates
Yarım demet maydanoz
Pulbiber, karabiber, tuz
Yağlı fırın kağıdı
HAZIRLANIŞI
Etleri suda haşlayarak pişirin. Havuçları haşlayın. Ayrı bir tavada patatesleri kızartın. (Peçetekoyduğunuz tabakta yağını süzdürün.) tencerede soğanları kızgın yağda pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince bütün biberleri ekleyin ve 1tatlı kaşığı salça ile iyice öldürün. Kısık ateşte üzerine patates, bezelye ve havuç ekleyin. Sonra da maydanozu ekleyin ve karıştırın. Kağıdın ortasına servis kaşığı ile iç malzemeden koyun. Kenardan başlayarak kıvırarak katlayın. Fırın tepsisine dizin çok az yağ gezdirin. 250 derecelik fırında pişirin. (Soğuk fırında)
Afiyet Olsun.
Etiketler:
ayselin,
ayselinyemektarifleri,
ev yapımı,
kağıt kebabı,
köfte,
köfteler,
kurban bayramı,
lezzet,
tarifleri,
yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder