17 Ekim 2014 Cuma

TAVUK PAÇA ÇORBASI





MALZEMELER
·          1 adet tavuk göğsü
·         2 su bardağı yoğurt
·         4 diş sarımsak
·         3 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         Yarım su bardağı su
·         Tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Tencereye su ve tavuk eti koyun. Tavuklar yumuşayana kadar kaynatın. Tavuklar tencereden çıkartılıp didklenir. Geniş bir kaseye yoğurt, yumurta, un ve dövülmüş sarımsaklar konulup karıştırılır. Karışıma kaynar su ilave edin. Didklenen eti tencereye aktarın ve çırpma teli kullanarak yoğurtlu karışımı tencereye dökün. Tuz, karabiber ve tereyağı ilave ederek karıştırın. Orta hararetli ısıda karıştırılarak 7-8 dk kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder