MALZEMELER
·
1 adet tavuk göğsü
·
2 su bardağı yoğurt
·
4 diş sarımsak
·
3 yemek kaşığı un
·
2 yemek kaşığı tereyağı
·
Yarım su bardağı su
·
Tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Tencereye su ve tavuk eti koyun. Tavuklar yumuşayana
kadar kaynatın. Tavuklar tencereden çıkartılıp didklenir. Geniş bir kaseye
yoğurt, yumurta, un ve dövülmüş sarımsaklar konulup karıştırılır. Karışıma
kaynar su ilave edin. Didklenen eti tencereye aktarın ve çırpma teli kullanarak
yoğurtlu karışımı tencereye dökün. Tuz, karabiber ve tereyağı ilave ederek
karıştırın. Orta hararetli ısıda karıştırılarak 7-8 dk kaynatılır. Kaynadıktan
sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder