28 Ekim 2014 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI




MALZEMELER
300 gram dana yada kuzu eti
Et suyu
Tuz
 
Terbiyesi için;
1 adet yumurta
3-4  çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı Un
Yarım limon
   
Üzeri için;
 
1 çorba kaşığı Tereyağı
1 tatlı kaşığı Toz kırmızı biber

Hazırlanışı;
 
300 gr. dana yada kuzu etini önceden pişirin . Etlerini elinizde didikleyin . Tencereye et suyuna biraz su ekleyin. Terbiyesi için ise bir karıştırma kabına yoğurdu alın. Üzerine 2 çorba kaşığı unu ilave edin. Üzerine 1 adet yumurta kırın. Soğuk su ve yarım limon suyunu ilave edin . Çırpıma teliflerin karıştırın daha sora terbiyeye sıcak su ilave edin ve karıştırın. Terbiyeyi tencereye ilave edin. Çorbaya en son olarak tuzunu ilave edin ve düğün çorbasını servis tabağına alın. Üzerine eğitilmiş tereyağı ve toz kırmızı biber ilave edin.
                         
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder