MALZEMELER
1 çaybardağı pirinç
5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkaop süzün.
1 ve ya 1,5 su bardağı suda pirinçleri suyunu çekene kadar haşlayın. Pişen
pirincin üstüne kaynamış sütü ilave edin. Vanilyayı , şekeri, pirinç ununu ve
nişastayıiyice harmanlayın ve birbirine karıştıklarından emin olduktan sonra
bir kaşık yardımıyla tencereye azar azar ve karıştırarak ekleyin. 5-6 dakika
kaynatın. Kıvama gelince yumurtanın sarını çırpın. Bir kepçe sütlacı yumurta
sarısına ekleyin ve azar azar dökerek
pişmekte olan sütlaca yedirin. Bir taşım kaynatıp kapatın. Sütlacı kaselere
boşaltın ve üzerinin kızarması için bir tepsiye kaynar su ekleyin. Kaselerinizi
su dolu tepsiye yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına
verin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder