18 Ekim 2014 Cumartesi

FIRIN SÜTLAÇ




MALZEMELER
1 çaybardağı pirinç
5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı

Yapılışı
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkaop süzün. 1 ve ya 1,5 su bardağı suda pirinçleri suyunu çekene kadar haşlayın. Pişen pirincin üstüne kaynamış sütü ilave edin. Vanilyayı , şekeri, pirinç ununu ve nişastayıiyice harmanlayın ve birbirine karıştıklarından emin olduktan sonra bir kaşık yardımıyla tencereye azar azar ve karıştırarak ekleyin. 5-6 dakika kaynatın. Kıvama gelince yumurtanın sarını çırpın. Bir kepçe sütlacı yumurta sarısına ekleyin ve  azar azar dökerek pişmekte olan sütlaca yedirin. Bir taşım kaynatıp kapatın. Sütlacı kaselere boşaltın ve üzerinin kızarması için bir tepsiye kaynar su ekleyin. Kaselerinizi su dolu tepsiye yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin.



Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder