20 Ekim 2014 Pazartesi

MERCİMEK ÇORBASI






 
MALZEMELER

 
1 litre su
Yarım taze kabak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu veya kemik suyu
Tuz, karabiber
 
Sosu için;
Pul biber ve ya toz kırmızı biber
 
YAPILIŞI
patatesleri küp küp doğra. Kabukları soyulmuş kabağı ve havucu minik minik küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Mercimekleri yıkayın. Soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun ve doğradığınız kabakları ilave edin. Daha sonra havuçları ve patatesleri ilave edin. En son mercimekleri ve 1 lt suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.pişince blenderdan ya da süzgeçten geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin ve bir bardak et/kemik suyunu ilave edin. Tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Servis etmeden önce tereyağı ve kırmızı toz biberi ayrı bir tavada eritin ve çorbanızın üzerine dökün.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder