4 Ekim 2014 Cumartesi

HASAN PAŞA KÖFTESİ





MALZEMELER
·         750 gr kıyma
·         1 baş kuru soğan
·         2 adet yumurta
·         2 dilim bayat ekmek içi
·         250 gr kaşar peyniri
·         Tuz, karabiber

PÜRE İÇİN MALZEMELER
·         5-6 adet patates
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         Yarım su bardağı süt
·         Tuz

SALÇALI SU MALZEMELERİ
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         Sıvıyağ
·         1 su bardağı su
·         Tuz


Hazırlanışı;
Püre için patatesleri soyun, haşlayın, çatalla püre haline getirin. Patatesler soğumadan tereyağını da eritin. Sütü de ilave edio tuzunu da ekleyip püre haline getirin. Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ortası çukur köfteler yapın. İçli köfte gibi ince olması gerekiyor. Bitince 15-20 dakika 200 derecede pişirin. Daha sonra içine patates püresi ile doldurun. Salçalı sıvıyağ ve sıcak su ile sulandırılmış malzemeyi de ekleyin ve fırına tekrar sürün. Almaya yakın bir zaman içerisinde üzerine kaşar rendeleyip tekrar fırına sürün.

Not: Çok pişirirseniz kuru olur.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder