MALZEMELER
·
750 gr kıyma
·
1 baş kuru soğan
·
2 adet yumurta
·
2 dilim bayat ekmek içi
·
250 gr kaşar peyniri
·
Tuz, karabiber
PÜRE İÇİN
MALZEMELER
·
5-6 adet patates
·
2 yemek kaşığı tereyağı
·
Yarım su bardağı süt
·
Tuz
SALÇALI SU
MALZEMELERİ
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
Sıvıyağ
·
1 su bardağı su
·
Tuz
Hazırlanışı;
Püre için patatesleri soyun, haşlayın, çatalla püre
haline getirin. Patatesler soğumadan tereyağını da eritin. Sütü de ilave edio
tuzunu da ekleyip püre haline getirin. Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ortası çukur köfteler yapın. İçli köfte
gibi ince olması gerekiyor. Bitince 15-20 dakika 200 derecede pişirin. Daha
sonra içine patates püresi ile doldurun. Salçalı sıvıyağ ve sıcak su ile sulandırılmış
malzemeyi de ekleyin ve fırına tekrar sürün. Almaya yakın bir zaman içerisinde
üzerine kaşar rendeleyip tekrar fırına sürün.
Not: Çok
pişirirseniz kuru olur.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder