31 Ekim 2014 Cuma

POĞAÇA




 
MALZEMELER
 
500 gram un
 
300 gram margarin
 
Tuz
 
Maya 25 gram yaş maya
 
30 gram şeker
 
2 tane yumurta
 
2 yumurta sarısı üstü için

Yarım su bardağı ılık su
 
Yapılışı
Unu ve oda sıcaklığında yumuşatılmış  margarini unla beraber karıştırın. Birbirine iyice yedirin. Yağ  hiç kalmayacak şekilde olacak bir havuz oluşturun. Yumurtayı, şekeri, suyu ve tuzu ekleyip hepsini karıştırın. Önceden ıslatılmış mayayayı da ekleyin ve ele yapışmayacak şekilde tezgaha sürterek yoğurmaya devam edin. Hamurun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edin. 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 15 eşit parçaya ayırın ve  beze oluşturun. İsterseniz peynirli isterseniz sade yapabilirsiniz. Peynirli poğça yapacaksanız bezeyi elinizin tabanıyla bezenin ortasına batırın ve küçük bir çukur oluşaçaktır. Oluşmuş çukura peynir veya lor peynirinden bir tatlı kaşığı ve ya bir çorba kaşığı koyup kapatın. Önceden yağlanmış tepsiye dizin. Eğer sade yapacaksanız  yuvarlayıp hafif üstüne bastırın üstüne  yumuta  sarısını sürün. Çatal ile üstüne çizik atın. Çörekotu ve ya susamla süsleyebilirsiniz. Ilık fırında 15- 20 dakika  dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.



Afiyet olsun.                                                                                   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder