MALZEMELER
·
1 çay bardağı sıvıyağ
·
125 gr tereyağı
·
125 gr margarin
·
1 paket vanilya
·
4 yemek kaşığı buğday nişastası
·
1 su bardağı pudra şekeri
·
11 yemek kaşığı un
Yapılışı
Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini ve sıvıyağı
yoğurma kabına alın ve karıştırın. Sonra vanilya ve pudra şekerini ilave edin.
Elinizle iyice karıştırın. Unu eleyerek karışıma ekleyin. Nişastayı ilave edin
ve yoğurmaya devam edin. Elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye
dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin. Hafif sararmaya
başlayınca fırından alın. Üstüne dilerseniz badem ya da fındık koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder