MALZEMELER
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
125 gr tereyağı
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dolgusu için
2 su bardağı toz ceviz
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
200 gr bitter çikolata
1 paket krema
3-4 adet çilek ( süslemek için)
Hindistancevizi yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz ( süslemek için)
Hazırlanışı
1) Unu karıştırma kabına eleyerek alıyoruz. Üzerine kabartma tozunu, vanilyayı, toz şekeri ilave ederek karıştırıyoruz .
2) Ortaya yumurtaları kırıyoruz ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ilave edip yoğuruyoruz . Yumuşak bir hamur hazırlıyoruz .
3) Dolgusu için yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz . İçine toz şekeri döküp karıştırıyoruz . Şekeri iyice eriyince toz cevizi de ilave edip karıştırıyoruz .
4) Hazırladığımız tart hamurunu yağladığımız ve unladığımız tart kalıbına elimizle bastırarak yayıyoruz ve çatal ile delikler açıyoruz 4-5 yerinden.
5) Hazırladığımız dolguyu üzerine döküyoruz . Spatulayla üzerini düzeltiyoruz . Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
6) Kremayı küçük bir tavaya koyuyoruz kaynamaya. Az kala içine kırılmış çikolatayla beraber ocaktan indirip eritiyoruz.
7) Tart pişince çıkarıyoruz . Soğuduktan sonra çikolatayı üzerine yayıyoruz .1 saat buz dolabında dinlendirdikten sonra servise sunuyoruz.
Not : Bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Çilek ve ceviz ile süsleyebilirsiniz bir çorba kaşığı hindistan cevizi ile son noktayla bitirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder