28 Mart 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ SANDVİÇ POĞAÇ





MALZEMELER
 
3-5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
Yaım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
Aldığı kadar su
 
İçi için

 
Yarım kalıp beyaz peynir
1 su bardağı kaşar rendesi
3-4 adet domates
Yarı demet maydanoz
Üzeri  için
Yumurta sarısı çörek otu
 
Hazırlanışı

 
Unu karıştırma kabına eleyerek alıyoruz. Kuru mayayı tuzu toz şekeri ve mahlebi döküp harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Sıvı yağı ve sütü yumurtayı kırıp yoğurun. Kulak memesi kıvamından biraz yumuşak hamur hazırlayın. Oda sıcaklığında 25- 30 dakika dinlendirin. İçini hazırlayın maydanozları doğrayın. Peynirleri ufalayın ve karıştırın.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyülüğünde bezelere ayırın bezeleri tezgahın üzerinde ileri geri uzunlamasına yayın. Bıçak ile ortasına kesik derin bir kesik atın ve kestiğiniz yere peynirli harçtan doldurun. Üzerine bir domates dilimi yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyin ve tepsiye dizin. Tepsiye yağlı kağıt serin. Diğer hepsine aynı işlemi uygulayın. Bitene kadar 20 -25 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. En son kaşar rendesini üzerine gezdirin. 5 dakika daha bekletin fırından çıkarın.
 
Afiyet  olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder