18 Mart 2015 Çarşamba

SEBZELİ KARNIYARIK BÖREĞİ


 



 
MALZEMELER

 
5 adet yufka
 2 adet taze kabak
2 adet patates
2 adet havuç
3 adet çarliston biber
3 adet domates
1 su bardağı kaşar rendesi
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta sarısı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz ,karabiber isteğe göre az pul biber
1 adet tavuk bulyon
 
Hazırlanışı
 
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranıp kavrulur , havuç , patates, kabak jülyen yani kibrit çöpü şeklinde doğranır. Önce havuçlar ilave  edilerek soğanla sotelenir sonra patatesleri ilave edilir. Tekrar sotelenir ve en son kabaklar eklenir. Suyunu çekene kadar devam edilir.
2) Tuz, karabiber ilave edilir. Maydanoz ince ince doğranıp eklenir. Kaşar peyniri rende yapıp eklenir.
3) Yufkalar üst üste konulup 8 parçaya üçgen şeklinde kesilir. Eritilmiş soğutulmuş tereyağına yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Üçgen yufkadan bir parça alınır ve üzerine fırça ile yağ sürülür. Bir parça yufka daha alınır ve yağlanmış yufkanın üstüne konur. Hazırlanmış ve soğutulmuş harçtan bir kaşık dolusu alıp yufkanın geniş kısmına konur. Kenarları harcın üzerine gelecek şekilde konur ve baştan başlayarak kalın bir sigara böreği gibi sarılır.
5) Sarılmış yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülür. Üstü bıçakla kesilir. Kesilmiş yufkanın içine domatesin çekirdeği alınmış domates dilimi ve biber dilimi koyulur. Arzuya göre susam ve çörek otu  serpilir .
 6) 180 derecedeki fırında pişirilir üzeri kızarana kadar
 
Not : Böreği yapıp yumurtayı sürmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz
 
                         Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder