22 Mart 2015 Pazar

KALPLİ KURABİYE





MALZEMELER
 
1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı  pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Aldığı kadar un
200 gr bitter çikolata
Süslemek için vişne marmelatı (istediğiniz marmelatı kullanabilirsiniz)
Toz antep fıstığı ve file badem
 
Hazırlanışı
 
1) Kurabiye için tüm malzemeleri bir kapa alın unu eleyerek kaba alıp yoğurup dinlendirin.
2) Dinlenmiş hamurdan büyük bir beze alıp streç filmin içine koyun ve merdane yardımı ile açıp ne ince ne kalın olacak orta kalınlıkta olacak açlımış hamurdan kalpli kalıpla şekiller çıkarın.
3) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Hafif pembeleşene kadar 160 derecedeki fırında pişirin .
4) Kurabiyeler soğuduktan sonra bir yüzüne marmalet sürüp diğer kurabiyeyi üzerine kapatın.
5) Tüm kurabiyelere aynı işlemi tekrarlayın. Sonra bitter çikolatayı benmari usulu eritip kurabiyelerin uç kısımlarını önce çikolataya batırın sonra toz antep fıstığına veya file bademe batırp tepsiye dizin.
6) Buzdolabında 1-2 saat bekletip sonra servis yapabilirsiniz.
 
Not :  Önceden ısıtılmış yani ılık olacak.
 
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder