22 Mart 2015 Pazar
TAHİNLİ POĞAÇA
MALZEMELER
1 paket margarin veya tereyağı ( eritilmiş ve soğutulmuş)
1 su bardağı süt ( ılık )
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı toz şeker
3 adet yumurta bir tanesinin sarısı ayrılacak üzeri için
1 tatlı kaşığı tu
Aldığı kadar un
İçi İçin
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı toz şeker
100 gr ceviz içi
Hazırlanışı
1) Bir kabın içerisine ılık sütü,yaş mayayı ve üç çorba kaşığı şekeri alıp mayayı eritiyoruz. 5 dakika bekledikten sonra karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı eritilmiş ve soğutulmuş margarini ve sıvıyağı ilave ediyoruz .
2) Unu ve tuzu ilave ederek kulak memesi kıvamından daha yumuşak hamur elde ediyoruz. Mayalaşması için oda sıcaklığında hamur kabarana kadar bekletip 30 dakika dinlendirip üzerine temiz bir bez örterek bekletiyoruz .
3) Mayalandırdığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve ayırdığımız bezeleri elimizle çay tabağından az büyük şekilde açıyoruz .
Önceden ezelmiş ceviz ve tahini karıştırın.
4) Açtığımız bezelerin içine cevizli ve tahinli karışımdan sürüp yayın. Rulo şeklinde sarıp yuvarlıyoruz ve sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp şeker serpiştirin. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Hamuru tepside mayalaştırın 30 dakika dinlendirin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder