22 Mart 2015 Pazar

TAHİNLİ POĞAÇA



 MALZEMELER
 
1 paket margarin veya tereyağı ( eritilmiş ve soğutulmuş)
 
1  su bardağı  süt ( ılık )
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 paket yaş maya
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
3 adet yumurta bir tanesinin sarısı ayrılacak  üzeri için
 
1 tatlı kaşığı tu
 
Aldığı kadar un
 
İçi İçin
 
1 su  bardağı tahin
Yarım su bardağı toz şeker
100 gr  ceviz içi
 
Hazırlanışı
 
1) Bir kabın içerisine ılık sütü,yaş mayayı ve üç çorba kaşığı şekeri alıp mayayı eritiyoruz. 5 dakika bekledikten sonra karıştırma kabına  yoğurdu, yumurtayı eritilmiş ve soğutulmuş margarini ve sıvıyağı ilave ediyoruz .
2) Unu ve tuzu ilave ederek  kulak memesi kıvamından daha yumuşak hamur elde ediyoruz. Mayalaşması için oda sıcaklığında hamur kabarana kadar bekletip 30  dakika dinlendirip üzerine temiz bir bez örterek bekletiyoruz .
3) Mayalandırdığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve ayırdığımız bezeleri elimizle çay tabağından az büyük şekilde açıyoruz .
Önceden ezelmiş ceviz ve tahini karıştırın.
4) Açtığımız bezelerin içine cevizli ve tahinli karışımdan sürüp yayın. Rulo şeklinde sarıp yuvarlıyoruz ve sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp  şeker serpiştirin. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 Not: Hamuru tepside mayalaştırın  30 dakika dinlendirin.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder