25 Mart 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ






MALZEMELER
 
1 çay bardağı zeytin yağı
2 su bardağı kuru barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
 2 çay kaşığı şeker
Tuz  yarım çay kaşığı toz zerdeçal
Arzuya göre karabiber
 
 Hazırlanışı

 
Akşamdan ıslatılmış barbunyayı bir tencereye alıyoruz ve bol su ile haşlıyoruz. Yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta soğanları yemeklik doğradığımız soğanı tavaya alıp  zeytin yağını ilave edin ve kavurun. Sarımsakları minik minik doğrayın ve soğanların üzerine ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Havuçları
küçük küp şeklinde doğrayın. Kavrulan soğanların üzerine dökün. 5 dakika daha kavurun ve toz şekeri ilave edip 3-4 kez çevirin. Salçayı ekleyin ve baharatları ekleyip soteleyin. Barbunyaları ekleyin. Üzerine sıcak su ekleyip    tuzunu ayarlayın, tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika har ateşte pişirin. Sonra orta ateşte pişirin. suyunu çekmeye yakın ocağın altını tamamen kısın. Kıvamını isteğinize göre ayarlayın. Servis tabağına alıp doğranmış maydanoz ile süsleyip soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder