31 Mart 2015 Salı

TRUFF




 
MALZEMELER

 
2 paket baton kek ( kakao kek)
200 gr krema
250 gr bitter çikolata
150 gr fındık
 
Üzeri için
Hindistan cevizi toz  antep fıstığı
Ezilmiş fındık
Bütün 25 - 30 tane fındık
 
Hazırlanışı
 
1) İlk olarak baton keki robotta çekin. Fındık da robottan çekilir. Bir tencerede kremayı ısıtın ve kaynamaya yakın bitter çikolatayı kremaya ekleyin. Ocaktan indirin,karıştırın. Koyulaşana kadar çikolatayı yedirin ve soğutun. Robottan çekilmiş truffları geniş bir kabın içine alın. Çekilmiş fındıkları hazırlanmış çikolatalı sosu ekleyip elimizle karıştırın. Minik minik toplar hazırlayın topların içine 1 adet fındık koyup yuvarlayın. Sonra hindistan cevizine veya Antep fıstığına bulayıp minik kek kağıtına yerleştirin. Buz dolabında bekletin servis yapın.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder