3 Nisan 2015 Cuma

KURU SOĞANLI KISIR




 
MALZEMELER

 
2 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
1-2 demet maydanoz
Kimyon , karabiber, tuz, pulbiber
1-2 adet limon
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 adet marul
 
Hazırlanışı
 
1) Soğan yemeklik doğranır , sıvıyağda  kavrulur . Biber salçası ve domates salçası eklenerek kavrulur sarımsaklarda eklenir.
2) Baharatlar da eklenir. 2,5 su bardağı su eklenir ve kaynatılır .
3) Ocağın altı kapatılır. Bulgur içine konup karıştırılır. Üzeri kapatıp demlenmeye bırakılır.
4)Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyılır. Ddemlenmiş ve soğutulmuş
bulgura eklenir ve harmanlanır. Limon suyu ve sıvı yağ gezdirilir.
5 ) Domates ve marul yaprakları ile servis yapılır.
    
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder