17 Nisan 2015 Cuma

ARNAVUT BÖREĞİ




 
MALZEMELER

 
2 kilo un
1 kase süt kaymağı
Ilık su tuz
 
İçi için

 
1 kilo ıspanak yaprak kısmı
1 adet yumurta
1 kase kaymak
500 gr tereyağı
 
Hazırlanışı
 
Unu eleyerek derin bir kabın içine alıp tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurun. Hamuru kesince gözenekler olsun. Hamuru 30 dakika dinlendirin ve 30 eşit bezeye ayırın. 10-15 Dakika dinlendirin tereyağını eritip ılık şekilde hazırlayın. Ayırdığınız bezelerden bir tanesini parmakların ucu ile neskafe tabağı şeklinde açıp kenara ayırın. Bir tane daha açıp açtığınız hamurun üzerini bolca yağlayın. Açtığınız diğer hamuru üzerine kapatın. Aynı işlemi değer bezelere uygulayın.  Hepsi bitince yağlı küçük küçük açtığınız bezeleri tekrar elinizle açın. Yağlı tepsiye tepsi büyülüğünde açtığınızı tepsiye çekerek yerleştirin. Her açtığınızın üzerini bolca yağlayın. 15 kat olunca arasına ıspanağı yaprak kısımlarını ince ince doğrayıp içine kaymak ve 1 adet yumurtayı kırıp tuzunu ayarlayıp elinizle karıştırın. Karıştırdığınız harcı böreğin içine serin. Tekrar açıp yağlayın. Hamurlar bitene kadar tekrarlayın. En son üzerini bol yağ ile yağlayıp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder