17 Nisan 2015 Cuma

TOP BÖREK



 
MALZEMELER
 
4 adet yufka
1 paket krema veya 1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
Üzeri için
 
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
 
İç malzeme
 
250 gr . Kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek  kaşığı tereyağı
Tuz karabiber
Pul biber kimyon
 
Sunum için
 
Çeri domates
Süslü kürdan
 
Hazırlanışı
 
1) Krema ve sıvıyağı karıştırın. Tezgaha yufkanın 1 tanesini serip üzerine karışımdan sürüp üzerine bir yufka daha serin.
2) Yufkayı 20 eşit parçaya üçgen parçaya bölünür .
3) Geniş kenarına iç malzeme konur.
4) Zig zag yaparak sarılır ve en sonunda biraz avuçta sıkılır ve top olması sağlanır.
5) Toplar önce çırpılmış yumurtaya bulanır sonra galeta ununa bulanır.
6) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
İç  malzemenin  hazırlanışı
 
1) Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak tereyağında  sotelenir .
2) İnce kıyılmış  sarımsak eklenir. Baharatlar katılır . En son ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Tuz ekleyip bitirin
Not: Çekirdeği alınmış domates dilimlerini böreğin üzerine koyup maydanoz yaprağı ile süsleyebilirsiniz
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder