17 Nisan 2015 Cuma
TOP BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka
1 paket krema veya 1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
İç malzeme
250 gr . Kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz karabiber
Pul biber kimyon
Sunum için
Çeri domates
Süslü kürdan
Hazırlanışı
1) Krema ve sıvıyağı karıştırın. Tezgaha yufkanın 1 tanesini serip üzerine karışımdan sürüp üzerine bir yufka daha serin.
2) Yufkayı 20 eşit parçaya üçgen parçaya bölünür .
3) Geniş kenarına iç malzeme konur.
4) Zig zag yaparak sarılır ve en sonunda biraz avuçta sıkılır ve top olması sağlanır.
5) Toplar önce çırpılmış yumurtaya bulanır sonra galeta ununa bulanır.
6) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
İç malzemenin hazırlanışı
1) Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak tereyağında sotelenir .
2) İnce kıyılmış sarımsak eklenir. Baharatlar katılır . En son ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Tuz ekleyip bitirin
Not: Çekirdeği alınmış domates dilimlerini böreğin üzerine koyup maydanoz yaprağı ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder