Malzemeler
2 Su bardağı bulgur
2 buçuk su bardağı tavuk suyu
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Paket kuş üzümü
1 Paket çam fıstığı
Karabiber, Kuru nane ,tuz
Hazırlanışı
Tereyağını eritip çam fıstığını ekleyin. Rengi dönünce kuş üzümünü ilave edin. Bir iki dakika karıştırın. Karabiberi ve kuru naneyi ekleyip karıştırın. 3-5 defa karıştırıp bulguru ekleyin. 3-4 dakika karıştırın. Sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayıp kapağını yarı açık şekilde kapatın.
Önce har ateşte pişirin sonra kısık
ateşte demlendirin. Tane tane olunca altını kapatın.
Üzeri İçin
Fırında baget
Malzemeler
8 adet baget
2 Orta boy patates
8-9 adet arpacık soğan
7-8 diş sarımsak
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı pul biber
4-5 adet sivri biber
2 Adet domates
Tuz
Hazırlanışı
Bagetlerin iki yerinden çizik atıp tepsiye dizin. Patatesleri elma dilimi yapıp bagetlerin arasına yerleştirin. Sarımsakları ve arpacık soğanları
Üzeri İçin
Fırında baget
Malzemeler
8 adet baget
2 Orta boy patates
8-9 adet arpacık soğan
7-8 diş sarımsak
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı pul biber
4-5 adet sivri biber
2 Adet domates
Tuz
Hazırlanışı
Bagetlerin iki yerinden çizik atıp tepsiye dizin. Patatesleri elma dilimi yapıp bagetlerin arasına yerleştirin. Sarımsakları ve arpacık soğanları
aralara bırakın. Üzerine baharatları ve
tuz ekleyip sıvıyağı bagetlerin
üÜzerine gezdirin. 200 derece fırında
40- 45 dakika pişirin pişmeye 10
dakika kala domates dilimlerini ve sivri
biberi bagetleri üzerine
yerleştin ve üzeri kızarana kadar
pişirin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder