MALZEMELER
1 Paket boncuk makarna
1 Kavanoz kornişon turşu
1 kavanoz kırmızı biber közlenmiş
1 kutu mısır
1-2 adet havuç haşlanmış
Yarım göbek ve yarım demet maydanoz
500 gr normal yoğurt
500 gr süzme yoğurt
1-2 kaşık mayonez
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
1)Havuçlar küp küp doğranır ve haşlanır. Kornişon turşu da küp küp doğranıp közlenmiş biberler de doğrayıp hazırlanır. Göbek ve maydanoz doğranır. Diğer tarafta süzme yoğurt ve normal yoğurt mayonez ve toz şekeri birbirine karıştırılır. İçine bir adet limon sıkıp karıştırın.
2) Diğer tarafta ise tuz ve zeytinyağı eklenmiş suda makarnalar haşlanır.
3) Haşlanan makarna soğuduktan sonra doğranmış yeşillikle karıştırılır. En
son olarak yoğurtlu
ve mayonezli karışım da eklenip tuzu ayarlayıp harmanlayın.
Servis tabağına alınıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder