5 Nisan 2015 Pazar

SANDAL SEFASI




 
MALZEMELER

 
7 adet bostan patlıcan
Kızartmak için bol sıvı yağ
1 kg antrikot  et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 adet domates
3-4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
 
Üzeri İçin
 
Kaşar peyniri rendesi
 
Hazırlanışı
 
1.Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer
birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü
arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın .
2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soğanın rengi dönünce biberleri ilave edin. Bir iki dakika öldürüp domatesleri minik minik doğrayın ve ekleyip tuzunu ayarlayıp etle birlikte pişirin .
3.Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir miktar koyup fırın kabına dizin .(Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise 1 saat veya yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin .) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa biraz salçalı suyu kabın altına dökün. Yani patlıcanların altına dökün. 200 derecede fırında pişirin . Fırından çıkartırken üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. 3-4 dakika daha bekletin. Kaşar eriyince fırından alın. Servis yapabilirsiniz.
                                                  
Afiyet olsun.

1 yorum: