12 Nisan 2015 Pazar

SEPETÇİK KURABİYE




 
MALZEMELER
 
Dışı için

 
1 paket margarin veya tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
3, 5 su bardağı un
1 paket vanilya
Minik silikon  kalıplar
 
İçi için 
 
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı kakao
12  çorba kaşığı toz şeker
 
Üzeri İçin

 
 Pudra şekeri
 
Hazırlanışı

 
1) Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini yoğurdu unu eliyoruz ve vanilyayı karıştırıp yoğuruyoruz. Hamur toplanınca bilye büyüklüğünde toplar hazırlayın. Topları silikon kalıpların içine yerleştirin ve parmağınızla çukur oluşturup bırakın.
2) Diğer tarafta bir kabın içine 4 adet yumurtayı, 1 paket vanilyayı , toz şekeri , kakaoyu ve ince çekilmiş cevizi önce yumurtayı şekeri ve vanilyayı kakaoyu mikser ile çırpın. Şeker eriyene kadar karıştırın. En son cevizi ekleyip karıştırın. Tatlı kaşığı yardımı ile kalıplara koyduğumuz hamurların ve oluşturduğunuz çukurların içine doldurun ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
3) Fırında pembeleşene kadar pişirip kalıplardan çıkartın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
 
Not : Pişmesini kontrol etmek için kürdan ile kontrol edebilirsiniz
    
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder