3 Nisan 2015 Cuma

LEOPAR KURABİYE (Videolu Anlatım)




 
MALZEMELER

 
1 çay bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Yaklaşık 3  buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı silme karbonat veya 1 paket kabartma tozu (karbonat kullanırken ülçüyü kaçırmayın . Yeterince koyarsanız ayrı bir lezzet katar fazla kaçarsa tadını bozar.
O yüzden isterseniz  kabartma tozuda ekleyebilirsiniz.)
1 yemek kaşığı kakao
Arzuya göre yarım paket vanilya
 
Hazırlanışı 



 
1. Pudra şekerini ve portakal kabuğu rendesini biraz mikser ile çırpın.
2. Oda ısısındaki tereyağını ekleyip kabarana kadar çırpmaya devam edin.
3. Önce sıvı yağı sonrada yumurtayı ekleyip karıştırın ve karışımı yedirin .
4. Unu kabartma tozunu veya karbonat ve yarım paket vanilyayı eleyerek karışım katıp elinizle yoğurun ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin.
5. Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğüne yakın bir beze ayırın kalan hamuru ele yapışmayacak şekilde alabilen ve oynayabilen bir elde edene kadar un ilave edip  yoğurun ve kaptan alın.
6. Ayırdığınız hamuru kaba alıp 1 çay kaşığı kakao ekleyin ve yoğurun .
7. Açık sütlü kahve gibi bir renk elde edince yaklaşık cevizden biraz büyük parçayı alın ve ayırın. Kalan hamura bu sefer 1 tatlı kaşığı dolusu kakao ekleyin. İiyice koyu renk homojen bir kıvam olana kadar yoğurun. Kıvamı kuyu gelirse 2-3 damla sıvı yağ veya su damlatabilirsiniz.
8. Koyu renkli hamuru çok büyük olmayacak şekilde elinizle açın . Açık renkli hamuru ufak silindir şekline getirip koyu renkli hamurun içine koyun. Koyu renkli hamur dışarıda olacak şekilde sarıp yine bir rulo oluşturun. Bu rulodan ince ince parçalar kesin.
9. Ayırmış olduğunuz beyaz hamuru açın. Açtığınız beyaz hamurun üzerine kesmiş olduğunuz renkli hamurları yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt veya sitreş flimle serip üzerine oklava veya merdane ile üzerine hafif şeklide bastırın. Bir bardak veya yuvarlak her hangi bir aletle kesebilirsiniz.
10. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin .160 - 170 derecede ki fırında pişirin .
 




Not : Ayırdığınız beyaz hamuru 15 dakika derin dondurucuda bekletin sonra açın.

 



  Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder