MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
4 çorba kaşığı tarhana
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Sosu için
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz nane karabiber
Hazırlanışı
1) Bir su bardağı ince bulgurun üzerine sıcak su ilave edin ve ince bulguru demlendirin.
2)Karıştırma kabına demlenmiş olan ince bulguru ilave edin . Üzerine 4
çorba kaşığı
tarhana tuz karabiber ilave edin . Üzerine 1 adet yumurta
kırın. Kıvamına
göre unu ekleyip yoğurun. Daha sonra fındık büyüklüğünde
toplar hazırlayın .
3) Sosu için soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye
3) Sosu için soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye
sıvıyağı alın. Soğanın
rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ve
karabiberi ekleyin.
Üüzerine sıcak su ilave edin. Ve sosu kaynamaya
bırakın. Sos
kaynayınca hazırladığımız topları ilave edip karıştırın.
Bir birbirine
yapışmamasına dikkat edin. Tuzunu ayarlayıp kaynamaya
bırakın.
Ttencerenin kapağı yarı kapalı olacak şekilde kıvamını
ayarlayın.
4) Sıkıcık çorbasını servis tabağına alın. Üzerine
4) Sıkıcık çorbasını servis tabağına alın. Üzerine
sarımsaklı yoğurdu
dökün . Üzeri için tereyağını eritin önce sarımsaklı
yoğurdu gezdirin
yoğurdun üzerine tereyağını gezdirin nane serpin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder