3 Nisan 2015 Cuma

SIKICIK ÇORBASI




 
MALZEMELER

 
  1 su bardağı ince bulgur
  4 çorba kaşığı tarhana
  1 adet yumurta
  2 çorba kaşığı un
  Tuz, karabiber
 
   Sosu  için
   1 kase yoğurt
    2-3 diş sarımsak 
   1 adet soğan
   2 çorba kaşığı  salça
   Sıvı yağ  2 çorba kaşığı tereyağı
  Tuz nane karabiber
 
  Hazırlanışı
 
1) Bir su bardağı ince bulgurun üzerine sıcak su ilave edin ve ince bulguru demlendirin.
2)Karıştırma kabına demlenmiş olan ince bulguru ilave edin . Üzerine 4
çorba kaşığı tarhana tuz karabiber ilave edin . Üzerine 1 adet yumurta
kırın. Kıvamına göre unu ekleyip yoğurun. Daha sonra fındık büyüklüğünde
toplar hazırlayın .
3) Sosu için soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye
sıvıyağı alın. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ve
karabiberi ekleyin. Üüzerine sıcak su ilave edin. Ve sosu kaynamaya
bırakın. Sos kaynayınca hazırladığımız topları ilave edip karıştırın.
Bir birbirine yapışmamasına dikkat edin. Tuzunu ayarlayıp kaynamaya
bırakın. Ttencerenin kapağı yarı kapalı olacak şekilde kıvamını
ayarlayın.
4) Sıkıcık çorbasını servis tabağına alın. Üzerine
sarımsaklı yoğurdu dökün . Üzeri için tereyağını eritin önce sarımsaklı
yoğurdu gezdirin yoğurdun üzerine tereyağını gezdirin nane serpin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder