Malzemeler
5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke veya yoğurt suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı su
Açmak için
Nişasta
İç harcı için
250 gr ceviz çekilmiş
Üzeri için
300 gr tereyağı
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
Şerbetin hazırlanışı bir tencereye şekeri ve suyu alıyoruz kaynamaya başlayınca yarım limonu suyunu ilave edip 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hazırlanışı
Unu yoğurma kabına alıp küçük bir havuz oluşturun. İçine yumurtayı, sütü, sirkeyi, suyu tuz ve kabartma tozunu ilave edip 5-6 dakika yoğurun. Yoğurduktan sonra 3 eşit parçaya bölün ve her parçayı 10 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız bezeleri yağlanmış tepsiye alın. Önceden tereyağını eritip soğutuğunuz yağı iki katın arasına fırça ile serptirin. 10 kat olunca cevizleri bolca serin aynı işlemi diğer 10 katada uygulayın. Tekrar ceviz serin ve 10 kat daha açın. Havuç dilimi şeklinde kesin ve kalan tereyağını üzerine gezdirin. Çekmesi için 5 dakika dinlendirerek önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Altı iyi kızarmamış ise ocakta altı kısık şekilde tepsiyi çevirerek kızartabilirsiniz.
Soğuk şerbeti sıcak tepsiye gezdirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder