14 Mart 2015 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE





MALZEMELER
 
1 paket margarin
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
7 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
 
Üzeri için
 
Paket 500 gr . Nutella
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket mısır gevreği   (Elimizle kırılıp ufalanmış)
 
Hazırlanışı
 
1) Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini , yumurtayı , pudra şekerini elinizle iyice karıştırın.
2) Nişasta azar azar ilave edilir ve vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi kıvamından biraz katı hamur elde edilir .
3) Hamurdan küçük toplar yapıp tepsiye dizilir.180 derecede pişirilir. Hamurların üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. (pişirme süresi 10  kadar)
4) Ocağa küçük bir tencereye su konup kaynatılır. Üzerine derin bir kase konur. İçine nutella boşaltılır ve içine sıvı yağ eklenir. Sürekli karıştırarak açılır pişen toplardan bir tanesi nutellaya bulanır. Ssonra mısır gevreğine bulanarak servis tabağına dizilir.  Bütün işlemi diğer kurabiyelere de uygulayın. Hepsi bitince buzdolabına kaldırın. 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz.
 


 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder