MALZEMELER
6 adet yufka
Üzerine sürmek içi 2 adet yumurta sarısı
İç harcı
1 tavuk but
1 tavuk göğsü
1 adet soğan
1 paket dolmalık fıstık
1 paket dolmalık kuş üzümü
Yeni bahar
3 tane küp şeker
Kuru nane
Karabiber
Bir çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Hazırlanışı
1) Tavukları haşlayın. Küçük küçük didikleyin . Yemeklik
doğradığımız soğanları tencerede
sıvı yağ ile hafif pembeleştiriyoruz. Sonra çam fıstıkları da ekleyin ve
biraz pembeleştirdikten sonra kuş üzümü ekleyin. Tavukları da ekledikten sonra
baharatları içine katarak tencerede bir iki kez karıştırın. Daha sonra
haşlanmış tavuk suyudan bir bardak su dökerek suyunu çekene kadar kısık ateşte
pişiriyoruz.
2) 1 tane yufkayı serip yağlı su ile bolca ıslatın.
Sonra üzerine bir tane daha yufka serip 12 ye kesin. Üçgen olacak şekilde
geniş tarafına hazırladığımız harçtan koyarak sarın. Yağlı kağıt konmuş tepsiye
dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyin. 200 derece fırında
pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder