28 Mart 2015 Cumartesi

TAVUKLU BÖREK





MALZEMELER

6 adet yufka
Üzerine sürmek içi 2 adet yumurta sarısı

İç harcı

1 tavuk but
1 tavuk göğsü
1 adet soğan
1 paket dolmalık fıstık
1 paket dolmalık kuş üzümü
Yeni bahar
3 tane küp şeker
Kuru nane
Karabiber
Bir çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz

Hazırlanışı

1) Tavukları haşlayın. Küçük küçük didikleyin . Yemeklik doğradığımız soğanları tencerede sıvı yağ ile hafif pembeleştiriyoruz. Sonra çam fıstıkları  da ekleyin ve biraz pembeleştirdikten sonra kuş üzümü ekleyin. Tavukları da ekledikten sonra baharatları içine katarak tencerede bir iki kez karıştırın. Daha sonra haşlanmış tavuk suyudan bir bardak su dökerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
2) 1 tane yufkayı serip yağlı su ile bolca ıslatın. Sonra üzerine bir tane daha yufka serip 12  ye kesin. Üçgen olacak şekilde geniş tarafına hazırladığımız harçtan koyarak sarın. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyin. 200 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder