28 Mart 2015 Cumartesi

MAGMA KEK




 
MALZEMELER
 
Kek  İçin

 
2 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı  şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı silme kakao
 
Muhallebisi için

1  litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük paket labne peyniri
1 vanilya
3 kaşık nişasta
1 yemek kaşığı un
1 adet portakal kabuğu rendesi
 
Sosu için

 
1 kase vişne
2 kaşık nişasta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
 
Hazırlanışı
 
Önce kekin muhallebisini pişirelim. Unu nişastayı toz şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırın. Sonra sütü azar azar tel çırpıcı ile karıştırın. Oocağın altını yakıp pişene kadar karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip 2-3 dakika pişirin. Een son labne peyniri ekleyin ve iyice karıştırın. Oocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki için yumurtayı ve şekeri geniş bir kabın içine alıp mikser ile beyazlaşana kadar çırpın. Sonra sıra ile sütü ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. Unu vanilyayı kabartma tozunu  kakaoyu eleyerek ıspatulayla karıştırın. İiyice birbirine yedirin yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına yayalım. Soğuyan muhallebiyi kepçe ile bir kepçe 4-5 yere dökün ancak yaymayın bırakın. 170 derece fırında muhallebinin üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Sosu için tencerede vişneleri ve şekeri 1 çay bardağı suyu nişastayı karıştıra karıştıra pişirin. Piştikten sonra hafif bir şekilde blenderden geçirin. Soğumaya bırakın pişen keki buzdolabında bekletin. Servis yaparken sosunu üzerine güzelce gezdirin. Tekrar buz dolabına kaldırın. Üüzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben minik renkli şekerle süsledim.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder