14 Mart 2015 Cumartesi

SAÇAKLI POĞAÇA




MALZEMELER

 
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık süt
1  tatlı kaşığı tepeleme tuz
2 adet küp şeker
1 paket yaş maya
2 yumurta sarısı (İki yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırıp üzerine sürmek için)
Aldığı kadar un
 
Süs için 4-5 çorba kaşığı krem peynir
250 gr beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1/2 demet maydanoz
 
Hazırlanışı
 
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletilir . Bütün malzemeler yoğurulur ve bu işlem beş dakika sürer yumuşak bir hamur yapılır. Kulak memesi kıvamından daha yumuşak olacak yaklaşık ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırılır . Mayalaşmış hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde paçalar alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 15 - 20 dakika kabarana kadar dinlendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir . Krem peynir , beyaz peynir maydanoz doğranır ve soğuyan poğaçaların arası kesilip önce krem peynir sürülür. Sonra beyaz peynir konulur daha sonra kaşar peyniri ve en son maydanoz konup servis yapılır.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder