6 Aralık 2014 Cumartesi

AYVALI TART




 
MALZEMELER

 
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Üzeri için
 
2 adet ayva
1 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
2-3 karanfil
 
Hazırlanışı

 
Geniş bir kaba içine yumurtayı pudra şekeri ve unu suyu kabartma tozunu vanilyayı da ekleyin ve yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Önceden yağlanmış tepsiye ya da kek kabına elinizle yayın. Kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Ortasına yağlı kağıt serin üzerine kuru fasulye yayın.15 - 20 dakika 180 derecede ön pişirme yapın.
Ayvaları soyup yuvarlak dilimleyin. Geniş bir tencereye dizin. Üzerine esmer şekeri ve tarçını karanfili de ekleyin. Kapağını kapatıp karamelize olana kadar pişirin sonra ayvaları tartın üzerine dizin. 15 - 20 dakika daha pişirin. Soğumasını bekleyip servis edin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder